Hva er en blogg

En blogg er en sammentrekning av ordet weblogg og er et nettsted eller nettside som fokuserer på diskusjon eller informasjon i form av innlegg publisert på internett og vist i omvendt kronologisk rekkefølge (nyeste innlegget vises øverst).

Blogger eller weblogger har blitt definert på mange forskjellige måter. Siden blogger kan variere med innhold, er det viktig med en diffus definisjon som illustrert av Harvard Law School.

 «En weblogg er et hierarki av tekst, bilder, media objekter og data ordnet kronologisk, som kan sees i en HTML-nettleser.» Harvard Law School

Blogger er ofte forfattet av individe som fokuserer på forskjellige emner. I de senere årene har det blitt en økning i flerforfatterblogger hvor et stort antall forfattere skriver innlegg redigert av profesjonelle redaktører.

Blogg har blitt integrert i det norske språket og til og med blitt til verbet å blogge, som betyr å vedlikeholde eller legge til innhold i en blogg. En blogger er en person som vedlikeholder og legger til innhold i bloggen. Bloggere kan tjene penger på bloggen sin ved å plassere reklame på nettstedet samtidig som at de har en tiltrekkelig stor leserskare som besøker bloggen jevnlig.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: