Hva er facebook

Facebook er et gratis og populært sosialt nettverk som lar registrerte brukere å opprette profiler, laste opp bilder og video, sende meldinger og holde kontakten med venner, familie og kolleger. Nettstedet, som er tilgjengelig på 37 forskjellige språk, og inkluderer en rekke funksjoner.

Facebook ble etablert av Mark Zuckerberg i 2004, og var opprinnelig kunt ment for college studenter. Idag er Facebook verdens største sosiale nettverk med over en milliard brukere over hele verden.

Facebook benyttes også av bedrifter som ønsker en mindre høytidelig måte å presentere firmaet sitt på samt kommunisere med forbrukere.

Sentralt på Facebook er «veggen», der man kan publisere hva man vil med hvem man vil. Facebook har alle slags brukere, fra brukere som deler «alt» de gjør, til de som er veldige selektive med tekst og bilder man vil dele med andre.

For å benytte Facebook må man først registrere seg og etablere en profil. Man søker deretter etter venner og bekjente man ønsker å kommunisere og dele informasjon med. Brukere kan også bli medlem av forskjellige interessegrupper på Facebook.

Facebook er et gratis nettsted for forbrukere og får mesteparten av inntektene sine fra annonser som medlemmene klikker på.

Facebook og personvern

Facebook har fått kraftig kritikk for måten man samler informasjon om nettstedets brukere. I mange tilfeller vet Facebook mer om deg enn de fleste. Hvis man er opptatt av personvern og private opplysninger kan brukere selv velge hva slags informasjon man deler med facebook og hva man ønsker skal være tilgjengelig til offentligheten.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: