Hva er Google

Google er et internasjonalt selskap som er bygget rundt søkemotoren med samme navn, og har røtter tilbake til 1995, da Larry Page og Sergey Brin møttes på Stanford University og begynte å jobbe med en søkemotor som skulle levere mer relevante søkeresultater enn de alternative søkemotorene gjorde.

Google er i dag den mest brukte søkemotoren, hvor rundt 2 av 3 søk blir gjort via Google. Google benytter en spesiell algoritme for å rangere nettsteder og nettsider for å kunne gi brukerne mest mulig relevante søkeresultater.

Google er per dags dato verdt over 100 milliarder US dollar. Google får inntekter fra annonser som selges for å få bedre synlighet i søkemotorer samt dukke opp på utvalgte nettsteder. Annonsører betaler for klikk på de ulike annonsene.

Google har startet opp flere tjenester enn søk, og har produkter som Google Maps, Google News og mye mer.

Likevel er Google mest kjent for søkemotoren sin, som har blitt så populært at å google har blitt et verb for å søke etter ord og begrep i Google sin søkemotor.

Læren om å forbedre søkeresultatene for nettsider kalles SEO eller søkemotoroptimalisering. Med optimering av søkeresultater tenker man først og fremst på Google sin søkemotor, siden den er desidert størst foran Yahoo og Bing.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: